101 İstanbul Lezzeti

Bu pazar Esma Sultan Yalısı'nda "101 İstanbul Lezzeti" vardı. Nedir peki bu "101 İstanbul Lezzeti"?

Benim için ilk duyduğumda "Amanııın, 101 lezzet mi?? Gitti diyet..." dedirten ama organizasyona da katılınca "Yemişim diyetini, iyi ki gelmişim, süperdi!" dedirten bir organizasyon..

Organizasyonun sahibi Time Out İstanbul. Time Out'u tanımayanlarınız varsa hemen kısaca bahsedeyim: Time Out İstanbul 12 yıldır şehrin nabzını tutuyor. Dünyada bir çok şehirde çıkan Time Out'ların İstanbul versiyonudur. İstanbul'un yeme-içmesinden, eğlence-kültür-sosyal aktivitelerine kadar okuyucularına bu şehirden edindiği izlenimleri tarafsız biçimde sunuyor.
Ana sponsor da Mastercard Paha Biçilemez İstanbul. Markaya çok uymuş ve yerinde bir sponsorluk olmuş. Co-sponsorlar Doors Akademi, Tuborg, Mekanist. Medya sponsoru D-Smart, Müzik Sponsoru- Lounge Fm. Katılımcı sponsorlar da Adco Fine Wines, Arcadia Vineyards, Carte D'or, Coca Cola, Doluca, Gali Şarap, Kurukahveci Mehmet Efendi, L'era Fresca, Lipton, Magnum, Pinkberry ve Portland'dı.

Gelelim organizasyonun nasıl geçtiğine..Neleri beğendim, neleri beğenmedim. Organizasyonu bir değerlendirelim.
Bleu'nun somon tartarı benden geçer not alamayanlardan... Sıradan, fazla da lezzetli değil..
"Kantin"in somonlu ve dana fümeli sandviçleri de eh işte kategorisindekilerden oldu benim için..

"Fratelli La Bufala"nın ikramları benim için tam da uygun şeylerdi, diyeti çok bozmamalık, güzel tadımlık:) Ama lezzetleri o kadar da iyi değildi maalesef..
Etseverler için ayrıca müthişti bu organizasyon. Topaz, Günaydın, Kaşıbeyaz, Develi etleriyle ortalığı kavurdu geçti:)
Bu markaların tümü en uçta standlarını konumlandırmışlardı, o alanda et kokusu ve duman fazlasıyla yoğundu.
Kaşıbeyaz'da ayrıca fıstıklı ve çok değişik ama inanılmaz lezzetli bir tatlı vardı, parmaklarınızı yersiniz:)
Nupeople'da müthiş tadımlıklarıyla organizasyona renk katanlardandı. İlk kez ördek göğsünü de burda tattım (hoş ördek etinin tadını çok beğendiğimi söyleyemem:p) Ama soslar, diğer etler gayet lezzetliydi.
Benim için tadımlar içerisinde en başarılılardan biri de "Scampi e Spinachi"siyle Vapiano oldu. Deniz ürünleri de bulunan bu makarna sosuyla Vapiano'nun o lezzetli makarnaları içerisinde favorim olmaya aday.
Enginar daha 2 sene öncesine kadar kafamda kereviz ile denk lezzetsiz asla yenmeyecek sebzeler arasındayken, son iki senedir en sevdiğim, hatta her gün yapılsa hergün yiyeceğim bir sebze. "Molka" enginarda da bir yeniliğe gitmiş ve meyveli enginar yapmış ve sonuç inanılmaz! Lezzeti müthiş ve farklı, mutlaka denemelisiniz:)
Etkinlikte Tuborgun kızları bu kıyafetleriyle her yerdeydi, ama bir tanesinin fotoğrafını çekmeye çalışmak bile işkence gibiydi, hepsinde bir havalar, afralar tafralar. Sanki bir top modelin fotoğrafını çekmeye çalışıyorum da izin vermiyorlar gibiydi en sonunda, zorla birinden izin alabildim de çekebildim. Belki gelecek sene bu görev için seçilecek kişilerde daha dikkatli davranılabilir. 
Veeee "Tektekçi" de 101 İstanbul Lezzetinde yerini almıştı. 
En sevdiklerim de Absolute Pears, Hindistancevizi Likörü, Taze Limonata, Taze Ananas Suyu ve Blue Çuraçao'dan oluşan "Oi" ve Simrnoff North, Damla Sakızı ve Frambuaz'dan oluşan"Shazem" di.
Organizasyonda her türlü lezzeti bulmak mümkün oldu. "Olivya" da her türlü zeytiniyle birlikte burada yerini aldı. 
101 İstanbul Lezzeti'nde yalının içinde tatlı ziyafeti vardı. "Şekerci Hacı Bekir" standında menekşeli akide ve narlı kavrulmuş lokum dikkati çeken tadımlıklar oldu, bayıldım ikisine de.


"The Loli Shop" ev yapımı şekerde organizasyonda stand sahibi diğer bir markaydı. "Loli" de motifli/yazılı/ logolu şekerler bulmanız mümkün. Pek eğlenceli:)
Her stand birbirinden mükemmeldi, hepsinden yememek için zor durdum. En yeni neler deneyebiliyorsam onlardan yemeye çalıştım:)
Le Fırın ve Paul'un standları da çok başarılıydı. 


"Semiramis"te tattığım kajulu asabe günün en güzel tatlısı oldu benim için. Asabe, Otantik Şam tatlılarının en hafif olanıymış. Kajunun tatlıdaki lezzeti ve Asabe'nin küçülüğü herkesi şaşkına çevirecel türden. Semiramis'in online satış'ı da varmış, wuhuuu:) www.semiramistatli.com adresinden ulaşabilirsiniz. 
Mastercard Paha Biçilemez İstanbul ana sponsorluğunda çok güzel bir etkinlikti. Ajans Medya'yı ve Time Out İstanbul takdir edilesi büyük bir iş çıkarmışlar. Gelecek sene 2.si yapılmalı ki biz de yine gelip bu farklı ve güzel lezzetlere doyalım:) Teşekkürler:) 
Bu organizasyon biletini bana hediye eden Ceren'ime de bir teşekkürü borç bilirim, teşekkürler baby:)

Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Ö,